Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

NEWS_07_08_2019_1Προγραμματισμένη συνάντηση χθες 06.08.19 είχαν τα μέλη των ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Π. Ε. Θεσσαλονίκης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του κλάδου της Ναυτιλίας, όπως η δημιουργία υποδομών που συνδέονται με τα ελληνικά λιμάνια και η υποστήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Επίσης, έγιναν προτάσεις για να καταστεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία επισκευαστικής βάσης πλοίων στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης καθώς θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία που βρίσκονται στο Βόρειο τμήμα του Αιγαίου και θα ενισχύσει τον ρόλο της Θεσσαλονίκης ως πύλη εισόδου προς τα Βαλκάνια. Επίσης, έγινε αναφορά στην εξέλιξη των ναυτιλιακών και σχετικών σπουδών στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα και στην δημιουργία διεθνούς ναυτιλιακής σχολής – ακαδημίας καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης της γαλάζιας οικονομίας δημιουργούν την ανάγκη για περισσότερο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορεί να ανταποκριθεί στα τωρινά και μελλοντικά δεδομένα του ναυτιλιακού τομέα.

Ο Υπουργός αφού κατέγραψε τις προτάσεις και θέσεις των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών διαβεβαίωσε ότι θα τις εξετάσεις ώστε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι εξής:

  • Ιωάννης Μανδρίνος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας (Π.Ο.Ε.Τ.Ν), Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Π.Ε.Θ), Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλαδος (ΣΕΕ).
  • Αλέξανδρος Γκιγκιλίνης, Β’ Αντιπρόεδρος Π.Ο.Ε.Τ.Ν., Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Πλοιοκτητών Ελλάδος.
  • Νικόλαος Ζούρος, Γ´ Αντιπρόεδρος Π.Ο.Ε.Τ.Ν., Αντιπρόεδρος Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων Ελλάδος.
  • Άγγελος Χατζηκαμάρης, Μέλος ΔΣ Ο.Ε.Π.Ε.Θ., Ταμίας Σωματείου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Πλοίων Αναψυχής.
  • Παναγιώτης Καρδαράς, Ειδικός Γραμματέας Π.Ο.Ε.Τ.Ν., Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος (ΣΕΕ).
  • Μάριος Δράμαλης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ο.Ε.Π.Ε.Θ., Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικιακών Κτηριακών Φωτοβολταϊκών «Στέγη».
  • Αριστοτέλης Μπασδάνης, Μέλος ΔΣ Π.Ο.Ε.Τ.Ν., Πρόεδρος Επιμηλητηρίου Μαγνησίας.